Fatih Erbakan: "İncirlik Üssü'nü Kapatalım"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fatih Erbakan: "İncirlik Üssü'nü Kapatalım"
Abone ol
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, il kongresi için geldiği Karabük'te yaptığı açıklamada, "İncirlik Üssü'nü kapatalım" dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan il kongresi için geldiği Karabük'te çeşitli açıklamalarda bulundu. Erbakan yaptığı açıklamada "Bizlerde ABD'ye yaptırım yapalım" dedi.

‘Biz de ABD’ye yaptırım uygulayalım’

Komşumuz Yunanistan ile yaşanan gerginliğinin de sorulduğu soruya Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan, "İkisi de NATO üyesi olan ülkelerin birbiri ile savaşma ihtimalini çok yüksek görmüyorum, ancak bir gerilim var. Orada Yunanistan açık bir şekilde yıllardan beri kayalıkları ve adacıkları işgal etti. Bize ait olan topraklar. Şimdi gayri asgari statüdeki adalar silahlandırılıyor. En son Midilli'ye zırhlı araçlar çıkartıldı. Sayın Cumhurbaşkanın dediği gibi Yunanistan'ın arkasında güç belli. Amerika'dan güç alıyor. Orada Amerika, Yunanistan'ın güneyden kuzeye Dedeağaç'a kadar çok sayıda askeri üst kurdu. Dedeağaç'a adeta bir ordu ve zırhlı araçlar konuşlandırdı. Güneyde Kıbrıs Rum kesimine olan silah ambargosunu kaldırdı. Kıbrıs Türk Cumhuriyetine silah ambargosu devam ediyor, Rum kesimine silah ambargosu tek taraflı kalkıyor. Yunanistan, Kıbrıs Rum kesimi ve ABD ortak savaş tatbikatı yapıyor. Yunanistan'ın maşa olarak kullanılması ve Türkiye'nin etrafının sarılarak çembere alınması söz konusu. Bu konuda tedbirli ve uyanık olunması lazım. Ne yapacağız, NATO üyesi Yunanistan'a savaş mı açalım? Hayır, biz diyoruz ki, asıl bunların arkasındaki güç olan ABD'ye bir rest çekelim. ABD'nin İncirlik Üssü’nü kapatalım, Malatya Kürecik'teki radar üssünü kapatalım. Böylece biz de ABD'ye bir yaptırım uygulamış olalım. ‘Ege'den Akdeniz'den eline çek, Yunanistan'a arka çıkmayı bırak. Bu tatbikatlara son ver.’ Bunu diyebilmek için de böyle bir adım atılması lazım. En azından bunu yapmak gerekir" dedi.

 

Kaynak:DAVAM HABER


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kebir Ali Canpolat, U17 Milli Takıma davet edildiÖnceki Haber

Kebir Ali Canpolat, U17 Milli Takıma dav...

TÜRKİYE’NİN GÜNEŞ ENERJİSİ ATAĞISonraki Haber

TÜRKİYE’NİN GÜNEŞ ENERJİSİ ATAĞI

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar