TÜRKİYE’NİN GÜNEŞ ENERJİSİ ATAĞI

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TÜRKİYE’NİN GÜNEŞ ENERJİSİ ATAĞI
Abone ol
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, güneş enerji paneli tesisi açışında Türkiye'nin dünyada üçüncü büyük güneş paneli üreticisi konumunda olduğunu belirterek, "Hedefimiz; önümüzdeki seneden itibaren dünya ikincisi olmak." dedi.

Bakan Varank, Kırıkkale Organize Sanayi Bölgesinde güneş enerji paneli üretimi yapan bir fabrikanın ek bina açılışına katıldı. Varank, kentte yapılan yatırımları yerinde gördüklerini ve ziyaret ettiklerini söyledi.

Açılışı yapılan güneş enerji paneli tesisinin önemli olduğunu belirten Varank "Türkiye'de stratejik bir yatırımı bundan yıllar önce hayata geçirmiş bir firmamız. Gerçekten Kırıkkale'de bu işe hedefini alıp yatırım yapmasını ben çok önemli buluyorum. Bugün açılışını yaptığımız tesis, 750 megavat güneş panelini ilk etapta üretecek. Fabrikanın tamamlanmasıyla birlikte 1,5 gigawatlık bir kapasite oluşacak." diye konuştu.

Fabrikanın diğer bölümünde yaklaşık 500 megavatlık bir üretimi olduğunu anlatan Varank, şöyle konuştu:

"Türkiye şu anda dünyada üçüncü büyük güneş paneli üreticisi konumunda. Yaklaşık 8 gigavatlık güneş paneli üretiyoruz. İnşallah hedefimiz önümüzdeki seneden itibaren dünya ikincisi olmak. Yakın zamanda Almanya'ya gittim. Rüzgar enerjisi kongresinde bir konuşma yaptım. Türkiye'nin kabiliyetlerini anlattım. Emin olun oraya gelen misafirler. Biraz ağızlarını açık bir şekilde bizi dinlediler. Türkiye'nin rüzgardaki, güneşteki potansiyelini bilmiyorlar. Biz yatırım, istihdam, üretim, ihracat... Bu mottoyla Türkiye'yi kalkındırmak için gayret ediyoruz. Burada da en büyük destekçimiz elbette özel sektör ve müteşebbislerimiz."

Türkiye'de yatırımların artarak devam ettiğini vurgulayan Varank, Kırıkkale'de yüksek teknolojili bir tesisin kurdelesini keseceklerini ve ROKETSAN ve MKE'nin Kırıkkale'de büyük bir yatırım yapacağını kaydetti.

Varank, Türkiye'nin bu tür yatırımlarla kalkındırılacağını anlatarak GES tesisi açılışında emeği geçenlere teşekkür etti.

Kurdele kesiminin ardından fabrikayı gezen Varank, tesisteki makinelerin işleyişi hakkında yetkililerden bilgi aldı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fatih Erbakan: "İncirlik Üssü'nü Kapatalım"Önceki Haber

Fatih Erbakan: "İncirlik Üssü'nü Kapatal...

BAKAN KİRİŞCİ KAYSERİ’DE SEKTÖR TEMSİLCİLERİYLE BİRARAYA GELDİSonraki Haber

BAKAN KİRİŞCİ KAYSERİ’DE SEKTÖR TEMSİLCİ...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar