Fatih Erbakan; ‘Türk ve Kürt’ü ayırırsan ortada ne Türk ne de Kürt kalır’

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fatih Erbakan; ‘Türk ve Kürt’ü ayırırsan ortada ne Türk ne de Kürt kalır’
Abone ol
İktidara geldiğimizde ilk işimizin ‘Milli Kaynak Paketleri’ndeki projeleri hayata geçirmek olduğunu belirten Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, “Borçsuz, zamsız, vergisiz 150 milyar dolarlık kaynak üreteceğiz ve bu kaynakları aziz milletimize aktaracağız. Biz Yeniden Refah Partisi olarak ‘yapacağız, edeceğiz’ demiyoruz ‘yaptık yine yaparız’ diyoruz.” ifadeleri kullandı.

2’nci Olağan Kongremize katılmak üzere Diyarbakır’a giden Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, sabah basın mensupları ile bir araya geldiği toplantıda, babası Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızın Güneydoğu insanıyla gönül bağının  olduğunu belirterek, “Bu bölgede istihdama yönelik, üretime yönelik ve ihracata yönelik taş üzerine taş konulmuşsa, bir çivi çakılmışsa bunların hepsinin altında Millî Görüş'ün, Erbakan Hocamızın imzası vardır. Biz de İnşallah 2’nci 40 yılda Türkiye’nin doğusunu batısından ayırt etmeden kardeşliğimizin gereğini yerine getirecek şekilde bu bölgeyi ihya edeceğiz. Sanayi tesisleriyle, yüksek teknoloji tesisleriyle bu bölgede bir tane işsiz genç kalmayacak, bir tane aç, açık insan kalmayacak Allah’ın izniyle” dedi.

 

Diyarbakır İl Başkanlığının ikinci Olağan Kongresi, Genel Başkan Dr. Fatih Erbakan ve Türkiye Cumhuriyeti 54. Hükümetinde Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Devlet Bakanı olan Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Sacit Günbey’in katılımıyla gerçekleştirildi.

 

 

‘Diyarbakır Anadolu’nun İslam’a açılan kapısıdır’

Burada teşkilat mensuplarına hitaben konuşan  Genel Başkan Erbakan, Diyarbakır’da bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi. Erbakan, “Anadolu’nun İslam’a açılan kapısı Diyarbakır’ımızda, Sahabelerle Peygamberler şehri Diyarbakır’ımızda, Anadolu’nun diğer bölgelerinden 4 asır evvel İslam toprağı olmakla müşerref olmuş Diyarbakır’ımızda bu Yeniden Refah Partisi Kongremizi gerçekleştirmekten, Diyarbakır’da, Diyarbakırlı Milli Görüşçülerle buluşmaktan dolayı en büyük bahtiyarlığı yaşıyoruz. Ve yüce Allah'a sonsuz şükürler ediyoruz. Ve Diyarbakır 1400 seneden bu yana olduğu gibi bundan sonra da kıyamete kadar İslam toprağı olacaktır. İslam kardeşliğinin, ümmet kardeşliğinin ana merkezi olacaktır” diye konuştu.

 

 

‘Türk ve Kürt’ü ayırırsan ortada ne Türk ne de Kürt kalır’

Necmettin Erbakan Hocamızın bölge insanıyla gönül bağı olduğuna işaret eden Erbakan, “Allah gani gani rahmet etsin Merhum Erbakan Hocamıza. Merhum Liderimiz bölge insanını gerçekten ve samimi olarak çok seven bir devlet adamı ve bir liderdi. Onun sevgisi sadece sözde kalmadı. Aynı zamanda eyleme de dönüştü. Bölge İnsanının haklarını savunmak için yaptığı Bingöl konuşmasından dolayı ceza aldı, bedel ödedi. Ve bu bölgeyle ilgili olarak söylediği şu söz hala daha kulaklarımızdadır. Diyordu ki, 'Türk ve Kürt’ü ayırırsan ortada ne Türk kalır ne de Kürt. Ama Türk ile Kürt bir olursa karşısında ne Amerika durabilir ne de İsrail' diyordu. Ne kadar güzel bir yaklaşım, konuyu ne kadar güzel özetleyen bir ifade ve milli görüşün bu noktadaki duruşunu ne kadar güzel açıklayan bir cümle. Biz de bugün Erbakan Hocamızın sarf ettiği bu sözlerin aynısını söylüyoruz. Ve kendisiyle aynı anlayışa, aynı zihniyete sahip Yeniden Refah Partisi olarak bölge insanını, bölge halkını kucaklıyoruz. İnşallah Diyarbakır bundan böyle bugüne kadar olduğu gibi çatışmanın değil, savaşın değil, ayrışmanın, bölünmenin, parçalanmanın değil, kutuplaşmanın değil, birlik ve beraberliğin İslam kardeşliğinin, ümmet kardeşliğinin merkezi olacaktır. Ve İnşallah Bin seneden beri olduğu gibi bundan sonra da kıyamete kadar Kürt’üyle, Türk’üyle, Arap’ıyla yek vücut olarak dünya Siyonizm’ine ve emperyalizme karşı, onların oyunlarına karşı dimdik durmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Biz de ikinci 40 yılda Erbakan Hoca’nın izinde bölgeyi ihya edeceğiz

Bizim de Milli Görüş’ün kurucu lideri Necmettin Erbakan’ın  izinden gideceklerini ifade eden Genel Başkan Erbakan, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Erbakan Hocamızın bu bölgeye olan sevgisi sadece lafta kalmadı. Biraz önce söylediğim gibi onun sevgisi ve muhabbeti gerçekten samimi olarak ortaya konulan bir sevgiydi. Bu sebeple bölgeye en ciddi yatırımları yaptı. Bu bölgede istihdama yönelik, üretime yönelik ve ihracata yönelik taş üzerine taş konulmuşsa, bir çivi çakılmışsa bunların hepsinin altında Millî Görüş'ün, Erbakan Hocamızın imzası vardır. Diyarbakır Temsan bunlardan sadece bir örnektir. Ergani Çimento Fabrikası bir örnek, Sümerbank Fabrikaları bir örnek, Muş’ta şeker fabrikası bir örnek, Şırnak’ta, Cizre’de Azot tesisi, Azot sanayi fabrikası öyle, bu bölgeyi batıdan hiç bir zaman ayrı tutmadı. Ve bu bölgede en ileri teknolojilere sahip üretim yapacak sanayi tesislerini kurdu, istihdam üretti. Ulaşım meselesiyle ilgili, yolların yapılmasıyla ilgili en önemli adımları attı. Biz de İnşallah 2’nci 40 yılda Türkiye’nin doğusunu batısından ayırt etmeden kardeşliğimizin gereğini yerine getirecek şekilde bu bölgeyi ihya edeceğiz. Sanayi tesisleriyle, yüksek teknoloji tesisleriyle bu bölgede bir tane işsiz genç kalmayacak, bir tane aç, açık insan kalmayacak Allah’ın izniyle. Size bir müjde vermek istiyorum. Geçtiğimiz ay Türkiye genelinde resmi olarak en fazla üye kaydeden siyasi parti Yeniden Refah Partimiz oldu ve şampiyon olduk.”

 

Kaynakları aziz milletimize aktaracağız

Yeniden Refah Partisi olarak iktidara geldiğimizde ilk işimizin 150 milyar dolarlık kaynak üretecek "Milli Kaynak Paketleri’ndeki projeleri hayata geçirmek olduğunu dile getiren Fatih Erbakan, kaynakları millete aktaracağımızı belirterek, "Üretim, istihdam ve ihracat odaklı bir ekonomi modeli uygulanacak. Dar gelirli milyonların işçi, memur, emekli, küçük esnaf ve çiftçinin alım gücünü, refah seviyesini artıracak adımları atacağız. 81 ilimizde 681 proje kitabımız hazır. Hangi ilde hangi tesis kurulacak, nasıl istihdam sağlanacak, nasıl üretim yapılacak bunların hepsinin projeleri mevcut. Hepsinden de önemlisi bu projeleri, kaynakları hayata geçirecek Milli Görüş kadrolarımız hazır. İstihdam sağlayacağız. En düşük emekli maaşını asgari ücret seviyesine getireceğiz. Engeli maaşını asgari ücret seviyesine getireceğiz. Borçsuz, zamsız, vergisiz 150 milyar dolarlık kaynak üreteceğiz ve bu kaynakları aziz milletimize aktaracağız. Biz Yeniden Refah Partisi olarak ‘yapacağız, edeceğiz’ demiyoruz ‘yaptık yine yaparız’ diyoruz.” şeklinde konuştu.

Kongrede tüm delegelerin oylarıyla,  Ali Erdem yeniden Yeniden Refah Partisi Diyarbakır İl Başkanlığına seçildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ÜÇÜNCÜ MİLLİ SİYASET AKADEMİSİ ALANYA’DA GERÇEKLEŞTİRİLDİÖnceki Haber

ÜÇÜNCÜ MİLLİ SİYASET AKADEMİSİ ALANYA’DA...

Samsunlu Yazar Adnan Öz Türk Ruleti Kitabı ile okuyucularıyla imza gününde buluştuSonraki Haber

Samsunlu Yazar Adnan Öz Türk Ruleti Kita...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar