FATİH ERBAKAN'DAN, MISIR VE SURİYE ADIMLARINA DESTEK; "GEÇ KALINMIŞ DA OLSA DOĞRU ADIMLAR"

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
FATİH ERBAKAN'DAN, MISIR VE SURİYE ADIMLARINA DESTEK; "GEÇ KALINMIŞ DA OLSA DOĞRU ADIMLAR"
Abone ol
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan Ankara'da İl Başkanları Toplantısı'ndan konuştu. Erbakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mısır ve Suriye ile yakınlaşma adımlarını desteklediklerini belirtti.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı açıklamAda iktidarın Mısır ve Suriye ile yakınlaşma adımlarını desteklediklerini belirterek,

“Mısır ve Suriye yönetimleri ile ülkemizin çıkarları doğrultusunda makul temaslar kurulmasının doğru olacağını ifade ediyoruz. Yeniden Refah Partisi bugüne kadar olduğu gibi her milli meselede, atılacak müspet adımlara destek vermeye, menfi adımlara ise karşı çıkmaya devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mısır Cumhurbaşkanı Sisi’nin tokalaşması sonrası gündemi meşgul eden Mısır ve Suriye yakınlaşma adımlarını desteklediğimizi belirten Fatih Erbakan, “Yeniden Refah Partisi olarak biz Mısır ve Suriye ile temasların devam etmesini istiyor ve bu yöndeki adımları gecikmiş olmakla birlikte gerekli adımlar olarak görüyoruz. Türkiye, Suriye meselesinde ilk düğmeyi yanlış ilikledi. ABD politikalarının peşine takılmanın bedeli de maalesef ağır oldu. Milyonlarca Suriyeli kardeşimiz yerinden yurdundan oldu, yüz binlerce Suriyeli kardeşimiz öldü, sakat, öksüz, yetim kaldı, bütün bir Suriye yerle bir oldu ve işin en sonunda hiçbir şey de elde edilemedi, bilakis büyük kayıplara uğradık. Bugün Esad koltuğunda oturmaya devam ediyor, topraklarının tamamına yakınını geri aldı. D-8 ülkelerinden Mısır ile ilişkilerde de duygusal davranıldı, bu yüzden hem diplomatik alanda, hem de ekonomik olarak büyük kayıplara uğramamıza sebep olundu. Türkiye, trilyon dolarlık petrol ve doğalgaz rezervine sahip Doğu Akdeniz’de, Mısır ile yaşadığı sıkıntılardan dolayı yalnızlaştırıldı. Mısır, Türkiye yerine Yunanistan ve Rum Kesimi ile yakınlaştı. Hem Doğu Akdeniz’deki enerji paylaşımında hem de Mavi Vatan iddiamızda yara aldık. Şimdi burada bir kez daha diyoruz ki zararın neresinden dönülürse kârdır. Mısır ve Suriye yönetimleri ile ülkemizin çıkarları doğrultusunda makul temaslar kurulmasının doğru olacağını ifade ediyoruz. Yeniden Refah Partisi bugüne kadar olduğu gibi her milli meselede, atılacak müspet adımları destek vermeye, menfi adımlara ise karşı çıkmaya devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ağıralioğlu'ndan CHP'li Altay'a 'kulak çekme' cevabı... Masada sert restleşme!Önceki Haber

Ağıralioğlu'ndan CHP'li Altay'a 'kulak ç...

CHP'li Yarkadaş bombayı patlattı: "Meral Akşener'in adaylık teklifini kabul etmedi"Sonraki Haber

CHP'li Yarkadaş bombayı patlattı: "Meral...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar