İBB'nin yanan ve bozulan otobüslerinin arkasından büyük skandal çıktı!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İBB'nin yanan ve bozulan otobüslerinin arkasından büyük skandal çıktı!
Abone ol
İstanbul'da son aylarda sürekli olarak yanan ve arızalanan otobüslerin arkasından büyük bir skandal çıktı. İBB otobüslerinin bakım ve onarım ihalesini, İmamoğlu'nun yakın arkadaşı olan CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat’ın mali müşavirliğini yaptığı ve bu konuda hiçbir tecrübesi olmayan Ulaşım İç ve Dış Tic. A.Ş.’nin aldığı ortaya çıktı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) bağlı İETT otobüslerinde yangınların ve arızaların sebebi belli oldu. İBB'de İETT otobüslerinin bakım ve onarım ihalesi üzerinden yaşanan kirli rant ilişkisi hafızaları 28 yıl önce yaşanan İSKİ skandalını akıllara getirdi.



YOLSUZLUĞU GİZLEMEK İÇİN HÜKÜMETE SUÇ ATAMAYA KALKTILAR

İstanbul’da son dönemde ardı ardına yaşanan otobüs yangınları ve arızaları İETT otobüslerinin bakım ve onarım tartışmalarını da beraberinde getirdi. İstanbul ulaşımını 2 yıl gibi kısa sürede çökerten büyük rant gün yüzüne çıktı. Günaşırı İstanbul’da vatandaşlar tarafından itilen otobüs görüntüleri sonrası Ekrem İmamoğlu tarafından tek çözüm yolu otobüs itmeyi yasaklamak olurken vatandaşların hayatını riske atan arızalar sonrası CHP'liler, hemen "AK Parti onaylamadığı için otobüslerin bakımı yapılamıyor" yalanına sarıldı ancak ortaya çıkan belgeler büyük skandalı ortaya çıkardı.



Küçükçekmece'de İETT otobüsü alev alev yandıKüçükçekmece'de İETT otobüsü alev alev yandı

BÜYÜK RANT AÇIĞA ÇIKTI

Ortaya çıkan belgeler CHP'li Aynur Doğan'ın savcılık ifadesinde orta çıkardığı rantı doğruladı. Doğan, savcılık ifadesinde CHP Milletvekili Özgür Karabat’ın kendisine, "Yakında İBB’den büyük bir ihale alacağım, o zaman sana yeni bir araba alacağım evini de değiştireceğim burada oturmanı istemiyorum” dediğini aktarmıştı.



CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve yakın siyasi arkadaşı CHP Milletvekili Özgür Karabat’ın, toplamda 1 milyar 233 milyon 664 bin 941 TL’lik ihaleyi birlikte sonuçlandırdığı ve otobüs bakım, onarım ve işletmesini 14 ihalede Ulaşım İç ve Dış Ticaret A.Ş. adlı şirkete verdiğini ortaya çıktı.

Sefaköy'de arıza yapan İETT otobüsünü vatandaş ittiSefaköy'de arıza yapan İETT otobüsünü vatandaş itti


SKANDALLAR SİLSİLESİ! BAŞKA FİRMALARIN İHALEYE GİRMESİ ENGELLENMİŞ

Pazarlık ihalesinde tek geçerli teklifin olması adeta adrese teslim ihale yapıldığını ortaya dökerken, skandal bununla da sınır kalmadı. Bu konuda hiç tecrübesi olmayan şirkete verilen ihaleye garaj işletilmesi diye ihalenin içine personel, akaryakıt ve bakım onarım işlerinin de konulduğu öğrenildi. Böylelikle garaj işletilmesi işinin ihale içerisine eklenerek diğer kurumsal firmaların ihaleye katılımı engellenmiş olurken, ihale şartlarındaki diğer tüm kalemler yüklenicinin inisiyatifine bırakılmış durumda...



İETT OTOBÜSLERİNİN YAKITLARINDA 10 NUMARA ŞÜPHESİ

Öte yandan diğer büyük bir şüphe de Türkiye’de en çok akaryakıt talebi olan ve piyasadan indirimli akaryakıt temin edebilen İETT gibi bir kurumun garaj ihalesi adı altında otobüslerde kullanılacak akaryakıtın yüklenici firma tarafından temin ediliyor olması... Sürekli gerçekleşen otobüs yangınları sonrası ihalede bulunan bu detay ise akıllara, "kaçak akaryakıt ve otobüslere 10 numara yağ mı konuyor?" şüphelerini akıllara getirdi.

Kaynak:Haber7


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TUTAP'tan Manifesto ilanıÖnceki Haber

TUTAP'tan Manifesto ilanı

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın'dan Zam AçıkklamasıSonraki Haber

Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın'dan Zam Açı...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar