Kaz dağlarını kimseye yedirmeyiz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kaz dağlarını kimseye yedirmeyiz
Abone ol
İstanbul Medya Derneği tarafından gerçekleştirilen Balıkesir turunda, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Genel Sekreter Mustafa Küçükkaptan 63 gazeteciden oluşan heyet ile Adrina Termal Health & Spa Hotel'de bir araya geldi. Başkan Yücel, Balıkesir’i konuşurken büyük bir şevk ve açık yüreklilikle düşüncelerini dile getirdi.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Yavuz Yılmaz, kısa bir bilgilendirmenin ardından, ilk konuşmasını yapmak için kürsüye İstanbul Medya Derneği Başkanı Ali Rıza Yıldız’ı davet etti. Başkan Yıldız konuşmasında “Amacımız halkımıza doğru ve objektif haber sunmaktır” dedi.

“Demokrasinin temel unsurlarından biri olan basının, demokrasinin gelişmesi ve yerleşmesine çok önemli katkıları olmuştur." açıklamasında bulunan İstanbul Medya Başkanı Ali Rıza Yıldız  "Gazeteciler, her türlü şart ve ortamda insanların ihtiyacı olan haberleri, onlara ulaştırmak için gece gündüz demeden çalışıyor ve faaliyetlerini büyük bir özveri ile sürdürüyor. Umarım mesleğimiz hak eden noktalara gelecektir. Programda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diyerek sözü Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a bıraktı.

Balıkesir’in güzide ilçelerinin geçim kaynaklarını anlatan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balya ilçesinin Türkiye’nin sayılı maden ocaklarından biri olduğunu ve bu madenden kurşun ve çinko çıkarıldığını aktardı.

Balıkesir çevresinde doğal güzellikler içinde kurulmuş tarihi kalıntılarıyla pek çok kasaba bulunduğuna dikkat çeken Başkan Yücel Yılmaz, Edremit Körfezi ve oksijen yoğunluğu bakımından dünyada ikinci sırada gelen Altınoluk  (Oksijen Cenneti) , zeytinlikler içinde yer alan Ayvalık ilçesi ise güzel kumsalları,  karşısındaki küçük adalar ve tarihi kalıntılarıyla ünlü Sarımsaklı Yarımadası ve Cunda  (Alibey)  adası otantik özellikleriyle  görülmeye değer yerler olduğunu aktardı.  Ulusal Kurtuluş Savaşımızın kahramanlarından olan Koca Seyit adıyla anılan Seyit Onbaşı'nın Balıkesir, Havran İlçesi doğumlu olduğunu hatırlatan Yılmaz, "Kaybedilmek üzere olunan savaş kazanılmıştır. Koca Seyit ulusal savaşımızda bir halk kahramanı olmuştur."  dedi.

Balıkesir’in başlıca geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olduguna vurgu yapan Başkan Yılmaz, "Balıkesir’in sahile yakın kesimi zeytincilik, bağcılık ve balıkçılıkla uğraşmakta, iç kısımlarda ise her türlü toprak mahsulü, ormancılık ve hayvancılık alanlarında faaliyet görülmektedir. Hayvancılıkta ise küçükbaş ve büyükbaş hayvancılık, tavukçuluk, balıkçılık, arıcılık başlıca uğraş alanlarıdır." açıklamasında bulundu.

Ayvalık ilçesinin tarihi dokusunu koruduklarını sözlerine ekleyen Yılmaz, “Ayvalık, Cumhuriyet tarihi boyunca ne darbeler ne generaller gördü. Tarihimizi, binaları ve doğamızı bozacak büyük yatırımlar buraya gelmez, ruhsat vermeyiz, Kaz dağlarını da kimseye yedirmeyiz” diyerek net açıklamalarda bulundu. Balıkesir’de yaşayanların yüzde 60’ının tarımcılık yaptığını ve bölge halkının erime kültürü içerisinde huzurlu bir şekilde yaşadığını dile getiren Yılmaz, “Burası Balkanlardan Kafkaslardan ve birçok kültürden gelen özgüveni yüksek insanlardan oluşuyor” dedi.

Balıkesir’in avantajlı konumundan bahseden Başkan Yücel Yılmaz “Balıkesir İstanbul’a çok yakın. Önceden Çanakkale’den teknelerle gidilirken şimdi buradan arabayla 2.5 saatte Kadıköy’de oluyorsunuz” diyerek İstanbulluları Balıkesir’e davet etti.

 

Kaynak : TÜRKHABERGAZETESİ.COM


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yücel Yılmaz: Bu binalar Ayvalık'a yakışmıyorÖnceki Haber

Yücel Yılmaz: Bu binalar Ayvalık'a yakış...

Samsunlu Yazar Adnan Öz' ün beklenen Romanı Türk Ruleti Çıktı!Sonraki Haber

Samsunlu Yazar Adnan Öz' ün beklenen Rom...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar