OTİZMLİLER İÇİN YOGA VE NÖROPSİKOLOJİ BİLİMİ BİR ARAYA GELİYOR

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
OTİZMLİLER İÇİN YOGA VE NÖROPSİKOLOJİ BİLİMİ BİR ARAYA GELİYOR
Abone ol
Engelliler için türkiye’de bir ilk galina marina enstitü’de gerçekleşiyor

Yoga pratiği ülkemizde ilk defa eş zamanlı olarak nöropsikolog gözetiminde gerçekleşiyor. Salt Yoga’nın engellilere faydaları dünya da zaten biliniyor.
Bu çalışmayı biricik kılan; otizmlilerin dokunsal, proprioseptif, vestibüler sorunlarının çalışma esnasında nöropsikoloğun nöropsikolojik mercekte incelemesi ve bu bilimsel incelemenin ay sonunda ebeveynlere raporlanması. Bu raporlar aynı zamanda yoga çalışmasının da seyrini belirleyen bir hal alıyor. Eğitim 1 Eylül 2021’de başlıyor ve katılımcıların EEG sonuçları ile gelmeleri zorunlu. 

Galina Marina Institute’de gerçekeştirilecek bu çalışma kendi alanlarında çok özel iki uzman tarafından gerçekleştiriliyor. 
Yoga eğitiminin renkli ismi Erman Ezgin; Yoga Federasyonu İstanbul Şubesi Başkanlığı ve federasyonun eğitmen yetiştiren eğitimlerin hocalığını yapmış ihtisas sahibi bir eğitmen.  Doğu felsefelerine olan özel ilgisi onu geleneksel şifa konularında çalışmalar yapmaya da yönlendirmiş. Bu konuda yurt dışında bile danışanları var.

Erman hoca renkleri bununla sınırlı değil. O aynı zamanda Türkiye’nin önde gelen dansçılarından. Türkiye’nin ilk Türk Salsa eğitmeni, daha yıllar önce dünyada ki sayılı eğitimlerden dansla koçluk eğitinin mimarı (Avea), Hülya Avşar, Gökhan Özen, İpek Tuzcuoğlu gibi ünlülerin partneri, dans eğitmeni. Bu çok yönlü özelliklerinden dolayı “İsviçre Çakısı” olarakta alınıyor.  
Dans ve müzik ile ilgili profesyenelliği O’nu yakında açılacak “Disleksi Çocuklar İçin Ritim” programının da eğitmeni yapıyor. 
Çalışmanın nöropsikoloji tarafı da ülkemize gelin gelen psikoloji eğitimlerini, uzmanlıklarını, uygulamarını Rusya St. Petersburg’da yapan Ukrayna’lı Galina Marina tarafından gerçekleştiriliyor. 6 yıllık psikoloji fakültesi mezunu olan Galina nöropsikoloji uzmanlığının yanı sıra aynı zamanda nörodefektoloji ve konuşma terapisti uzmanı olan çok yönlü bir bilim insanı.  
Bir uzmanlık dalı olarak nöropsikoloji Türkiye’de çok gelişkin bir alan olmasa da Amerika ve Rusya’da bu alan çok gelişkin. Rusya ise bu alanda engelli çocuklar konusunda dünya lideri. 
Galina Marina Institute engelli özel eğitim çocuklarına bu konuda dünya lideri Rus yaklaşımın dönüşümlerini yaşatmak için kuruldu. 
 

+90 554 566 1244     [email protected]
Nöropsikoloji Danışmalığı ile  Y O G A:  01 Eylül  2021
GM Institute: Selimiye Mah. Şair Nesimi Sok. No:36/A Üsküdar / İstanbul


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Koronavirüs Vaka, Hasta, ölü sayısı açıklandıÖnceki Haber

Koronavirüs Vaka, Hasta, ölü sayısı açık...

İzmir'de kaza: 6 kişi hayatını kaybetti, 11 kişi yaralandıSonraki Haber

İzmir'de kaza: 6 kişi hayatını kaybetti,...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar