Türk Halk Müziği Sanatçısı Nuri Sesigüzel hayatını kaybetti.

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türk Halk Müziği Sanatçısı Nuri Sesigüzel hayatını kaybetti.
Abone ol
Son dakika haberi: Türk Halk Müziği Sanatçısı Nuri Sesigüzel hayatını kaybetti. Sesigüzel için yarın öğle namazının ardından Teşvikiye Camii'nde cenaze töreni düzenlenecek.

Halk Müziğinin usta ismi Nuri Sesigüzel, tedavi gördüğü hastanede kalp yetmezliğine bağlı çoklu organ yetmezliği nedeniyle 86 yaşında vefat etti.

Kızı Birgi Canberk Sesigüzel, sanatçının vefatına ilişkin yaptığı açıklamada, babasının gece saatlerinde yaşamını yitirdiğini belirterek "Babam gece 02.45 sularında rahmetli oldu. Yarın Teşvikiye Camisi'nden öğle namazını müteakip cenazesi kaldırılacak. Büyükçekmece Mezarlığı'na annemin yanına defnedilecek." dedi.

NURİ SESİGÜZEL KİMDİR?

1960'lı yıllardan beri, Türkiye'nin en sevilen sanatçılarından, duayen sanatçı Nuri Sesigüzel, 1 Temmuz 1937'de Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde doğdu. Asıl adı Nuri Kaçtaş'tır. 

Babası "Mağo Ağa" (Mehmet) Urfa'ya bağlı Halfeti'nin Karamezra köyündendi. Mağo Ağa, Beziki, annesi Nazey ise Ketik aşiretindendi. 

İlk ve orta öğrenimini tamamladıktan sonra, henüz 13-14 yaşlarındayken çok sevdiği halk müziğine gönül verdi. 14 yaşında saz çalmaya başladı.

Askerliğini Denizli'de tamamladıktan sonra memleketine döndü. Ardından 1960'ta İstanbul'a giderek, Balat'taki ablasının evine yerleşti. 

1961 yılında İstanbul Radyosunda yapılan sınavları kazanan genç sanatçı, kendi derlediği ilk türküsünü okurken ona sazıyla Nida Tüfekçi eşlik etti. 

Yanık sesiyle müzik dünyasının odağına yerleşen Urfalı genç sanatçının soyadı Sesigüzel olarak değişti. Ardından 'Kore Dağlarında Kar Bölük Bölük' adlı ilk 45'liğini yaptı. 

Daha sonra Ankara Radyosunun açtığı sınavlara girdi ve kazandı. Muzaffer Sarısözen'in korosunda çalışmaya başladı. Bu dönemde, Aysel Hanım ile evlendi, bu evlilikten Birgi Canberk adında kızı dünyaya geldi.

 

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mehmet Altıngöz; "Bizler, ikna odalarının kurulduğu günleri unutmadık"Önceki Haber

Mehmet Altıngöz; "Bizler, ikna odaların...

Terörist elebaşı Salim Müslim, Türkiye'ye yönelik kirli planlarını deşifre etti!Sonraki Haber

Terörist elebaşı Salim Müslim, Türkiye'y...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar