TÜRKİYE'NİN DÜNYA MİRAS ALANLARI TAMER KARADAĞLI'NIN SUNUMLARI İLE TANITILACAK

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TÜRKİYE'NİN DÜNYA MİRAS ALANLARI TAMER KARADAĞLI'NIN SUNUMLARI İLE TANITILACAK
Abone ol
TUTAP Yönetim Kurulu Başkanı Fikret Yıldız, Türkiye Tanıtma Platformu tarafından 20 kısa film projesi ile Türkiye'nin Dünya Miras alanlarının tüm Dünya insanlarına tanıtılacağını ifade etti.

TUTAP Tarafından yürütülen "Dünya Mirası Türkiye" Projesi kapsamında, UNESCO da yer alan 20 miras alanımızın 5'er dakikalık tanıtım filmleri, TUTAP Kültür ve Sanat Danışma Kurulu üyesi sevilen sanatçı Tamer Karadağlı'nın Türkçe ve İngilizce sunumları ile hazırlanmaktadır. Bu filmler yurt içinde ve dışında TV Kanallarında, Dijital ve medya alanları ile turizm beklentilerimizi karşılayacak hedef kitlelerin yer aldığı birçok mecrada yayınlattırılacaktır. Ülkemizin tanıtımına büyük katkı sağlayacak bu filmler aynı zamanda kendi insanlarımızın Dünya Miras alanlarını daha iyi tanımalarını sağlayacaktır.

Filmler aynı zamanda yerel yönetimler ile TÜRSAB, TÜROFED, TUREB gibi ilgili STK'larla paylaşılacaktır. Ülkemiz tarihsel zenginliği, turizm çeşitliliği ve potansiyeli bakımından Dünya'nın en avantajlı ülkesi konumundadır. Bu güne kadar Devletimizin kurumları, özel sektör ve STK'lar birçok tanıtım çalışması, etkinlikler ve organizasyonlar gerçekleştirdi. Bu sayede turizm gelirlerimiz ve turist sayısında artışlar yaşandı. Ancak sahip olduğumuz turizm zenginliğimiz sayesinde Dünya turizminde liderliğe ulaşabiliriz. Cumhuriyetimizin 100. Yılına, tanıtma seferberliği başlatarak yeni rekorlar ile girmeyi hedefliyoruz.

UNESCO da tescilli eserlerimizin Dünya insanlarının ortak değeri ve sahiplendiği unsurlar olması bakımından, asıl listede yer alan Dünya Miras alanlarımızı, 20 bölümden oluşan 5'er dakikalık kaliteli filmler ile Dünya'ya tanıtacağız. Projemizin tanıtım yüzü, Ülkemizde ve yurt dışında birçok başarılı projede yer alan, Sinema, dizi ve seslendirme sanatçısı Sayın Tamer Karadağlı'dır. Gerek Türkçe'mizi gerekse İngilizceyi en iyi ve doğru biçimde kullanması ile tanınan sanatçı, kamuoyumuzun yanı sıra yurt dışında da büyük ilgi görmektedir.

NEDEN TAMER KARADAĞLI?

8 farklı İngilizce lehçesini konuşan Tamer Karadağlı, Üniversite yıllarında başladığı seslendirme işini başarı ile devam ettirdi. Robert De Niro, Marlon Brando'nun gençliğini, Al Pacino, Antonio Banderas, Michael Madsen, Kevin Kostner, Clint Eastwood, Mel Gibson, George Clooney gibi sanatçıları seslendirdi. TRT ile Star TV de yayınlanan Ferhunde Hanım dizisinden sonra, Türkiye de en uzun süreli yayınlanan diziler arasında olan ve halen tekrarları farklı kanallarda gösterimde olan "Çocuklar Duymasın" dizisinin Haluk rolündeki, taş fırın lakaplı başrol oyuncusu olarak gönüllere taht kurdu. Tamer Karadağlı 2007 yılı yapımı 'Living and Dying' filminde oynayarak Hollywood'a da adını yazdırdı. Sinema, Dizi ve Seslendirme Sanatçısı Sayın Tamer Karadağlı, kamuoyu tarafından sevilen, sayılan ve bilinen bir şahsiyet olmasının yanı sıra, Ülkesine sevdalı, Milli duruşu ve söylemleri ile her zaman takdir gören, mesleğinin zirvesinde marka değeri olan bir sanatçıdır. Türkiye Tanıtma Platformu TUTAP Kültü ve Sanat Danışma Kurulu üyesi olan sanatçı, aynı zamanda TUTAP tarafından ülkemizin tanıtımı adına yürütülen tüm organizasyonlara katılarak büyük destek sağlamaktadır.

NEDEN UNESCO DÜNYA MİRAS ALANLARI?

UNESCO Birleşmiş Milletlerin bir özel kurumu olarak, İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra, 1946 1946 yılında kurulmuştur. Bu Kurumun Yasası 1945 yılı Kasım ayında Londra da 44 ülkenin temsilcilerinin katıldıkları bir toplantıda kabul edilmişti. Türkiye, bu Yasayı imzalayan ilk yirmi devlet arasında onuncudur. UNESCO Sözleşmesi, ülkemizde 20 Mayıs 1946 tarihli ve 4895 sayılı kanunla onanmıştır. Bu onamanın ardından UNESCO kuruluş yasasının 7. maddesi gereğince UNESCO Genel Direktörlüğünün ülkemizdeki tek ve yasal temsilcisi niteliğinde olan UNESCO Türkiye Milli Komisyonu 25.08.1949 tarihinde faaliyete geçmiştir. UNESCO Dünya miras alanı olarak ilan edilen her unsur, tüm Dünya insanlarının ortak bir değeri olarak kabul edilmektedir. O bakımdan bu listede yer almak büyük önem arz etmektedir.

Türkiye sahip olduğu 19 unsurun yanı sıra bu yıl listeye alınacak Gordion Antik kenti ile 20 Dünya miras alanıyla en fazla unsura sahip ülkeler arasında yer almaktadır. Yabancı ziyaretçilerin önemli bir kısmı, seyahat planlamalarını yaparken özellikle Dünya miras alanlarının bulunduğu şehirleri tercih etmektedirler. O bakımdan listede yer almak, turist sayısı ve milli gelirin artmasına pozitif katkı sunmaktadır.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aslı Baykal'dan Kılıçdaroğlu'na ABD'li danışman tepkisi: Kazayla seçimi kazanırsa kapitülasyonları da ilan ederÖnceki Haber

Aslı Baykal'dan Kılıçdaroğlu'na ABD'li d...

Sonbaharın Renkleri Görsel Şölene DönüştüSonraki Haber

Sonbaharın Renkleri Görsel Şölene Dönüşt...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar