TUTAP Başkanı Fikret Yıldız'dan Türk Turizmini Canlandıralım Çağrısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TUTAP Başkanı Fikret Yıldız'dan Türk Turizmini Canlandıralım Çağrısı
Abone ol
Türkiye Tanıtma Platformu (TUTAP) Başkanı Fikret Yıldız,Türk Turizmini Yeniden Canlandırmak için Daha Güçlü bir Koordinasyon Çağrısında bulundu.

"Sadece Turizim Bakanlığımızın ve bizim Türkiye Tanıtma Platformu (TUTAP) olarak çabalarının yanında Tüm Ülkede özel sektör ve kamunun birlikte Milli Turizim Seferberliği başlatması gerekiyor." Dedi.

Açıklama yok.

Fikret Yıldız: "Türkiye'nin ekonomisinin canlanması için bu sezon Turizmi iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Sadece Turizm bakanlığımızın değil Tüm ülkenin Belediyelerin ilgili bakanlıkların top yekün olarak Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın  ilan ettiği 70 milyon turist sayısı hedefine ulaşmak için gayret sarf etmesi gerekiyor.

Türkiye’mizin Turizmden elde edeceği kazanımlar girişimleri ve gayretleri ile bu alanda bir seferberlik başlatılması ülkemiz adına büyük önem arz etmektedir diyen Fikret Yıldız, Türkiye Turizm çeşitliliği bakımından marka değeri en yüksek ülkeler arasında yer almaktadır.” dedi.

TUTAP Başkanı Fikret Yıldız, Sayın Cumhurbaşkanımızın ilan ettiği 70 milyon turist sayısına ilaveten, ekonomik durumu iyi olan yabancı ziyaretçiler için Alternatifler üretmek gerekiyor örneğin bunlardan biri Kruvaziyer Turizminin pozitif etkisi ile Türkiye ekonomisine daha büyük katkı sağlayacaktır.

Türkiye Dünya miras alanları bakımından en zengin ülkeler arasında yer almaktadır. Bu avantajlarımızı iyi değerlendirmemiz gerekiyor.

TUTAP Başkanı Fikret Yıldız: "Cumhurbaşkanımıza'da bir çağrıda bulunuyorum 15 Yıldır Ülkemizin Turizimine katkı amacıyla TUTAP Ailesi olarak Yurt içinde ve Yurt dışında tanıtım faaliyetlerine katkı sağlıyoruz. Yabancı Ülke devlet Başkanlarının taltif ve teşekkürlerine layık görülüyoruz. Aynı taltif ve ilgiyi Türkiye Tanıtma Platformu TUTAP olarak Marifet İltifata tabidir düsturu ile kendi ülkemizin devlet başkanından da bekliyoruz. Bundan sonra ülkemizin Milli Turizim seferberliğinde herkesin elini taşın altına koymasını bekliyoruz. " Şeklinde konuştu.

Açıklama yok.

 

TUTAP TANITIM

www.tutap.com.tr

www.howturkey.com

Ülkemizin tanıtımı adına önemli bir misyon üstlenen  ( Türkiye Tanıtma Platformu ) TUTAP, 13 yıldır çalışmalarını büyük bir azim, heyecan ve sosyal sorumluluk bilincinde sürdürmektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın her zaman dillendirdiği ve önemsediği liyakati esas alarak, faaliyetlerimizi sürdürmekte ve projelerimizi hazırlamaktayız. TUTAP olarak elde etmiş olduğumuz bilgi, birikim ve donanım ile ülkemize daha büyük ve faydalı hizmetler vermenin gururu ve sorumluluğu ile hareket etmekteyiz. Bu çerçevede aşağıda belirttiğimiz çalışmalarda elde etmiş olduğumuz başarılar ve sonuçlar, bundan sonra Ülkemizin uluslararası alandaki vizyonuna, marka değerine daha fazla katkı sağlayacağımızın bir göstergesidir.

 

VİZYON PROJELERİMİZ VE ÇALIŞMALARIMIZI KISACA TANIYALIM

  1. Türkiye’nin en kapsamlı tanıtım çalışması olan “DÜNYA MİRASI TÜRKİYE” Projesi TUTAP tarafından 8 yıldır sürdürülmektedir.
  2. 19 Dünya Miras alanının yer aldığı 5’er dakikalık tanıtım filmleri hazırlanmakta. Bu filmler yurt içinde ve dışında TV’lerde ve dijital alanlarda sürekli olarak yayınlatılacaktır.
  3. Türkiye’nin Kültür ve Turizm Elçileri Projemiz devam etmekte olup,  tanınmış ve sevilen isimlerin yer aldığı, Türkiye’nin Kültür ve Turizm Elçileri kısa filmlerini tanıtım amaçlı hazırlamaktayız.
  4. Dünya Miraslarımızın tanıtıldığı, ziyaretçilerin bilgilendirildiği Kalıcı Sergi çalışmalarını başlattık. İlkini Kahramanmaraş Afşin de bulunan ve 2015 yılında TUTAP’ın öncülüğünde UNESCO Dünya miras geçici listesine kabul edilen Eshab-ı Kehf Külliyesinde açtık. Hedefimiz tüm illerimizde bu sergilerimizi yaygınlaştırmaktır.
  5. UNESCO Dünya Miras geçici listesine 6 unsurumuzun alınmasına TUTAP olarak öncülük yaptık ve dört tanesinin dosyalarını hazırladık. Bu unsurlarımız Harput Tarihi Şehri, Ankara Hacı Bayram Veli Cami, Sarıkaya Roma Hamamı, Beypazarı Tarihi kenti, Bodrum kalesi ve Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesidir.
  6. TUTAP Tarafından hazırlanan, Ülkemizin tanıtımına katkı sağlayan, kamuoyunu bilinçlendirip duyarlılığını artıran, Tarihi ve Kültürel zenginliklerimizi, UNESCO da yer alan unsurlarımızı tanıtan Dünya Mirası Türkiye Programı, TRT Haber de ve TRT Avaz da  5 yıl süre ile yayınlanmıştır.
  7. TUTAP olarak 2018 yılında Dünya’nın en önemli Turizm Fuarlarına katıldık, aynı yıl yurt içinde ve dışında birçok tanıtım faaliyetleri gerçekleştirdik. Bunun neticesinde 2019 yılında Cumhuriyet tarihimizin en yüksek turist sayısına ve turizm gelirlerine ulaştık.
  8. Gençlerin ülke tanıtımına katılımını önemseyen TUTAP, Üniversiteler ile Protokoller imzalayarak, bu çerçevede tüm üniversite öğrencilerimizin birer Kültür ve Turizm elçileri olmalarını hedefleyen çalışmaları başlattı.
  9. TUTAP olarak Hazırlamış olduğumuz ve interaktif bağlantıları olan Dünya Mirası Türkiye kitapçığı içerisinde, QR kodlu yönlendirme ile detaylı tanıtımlar yapmaktayız. Bu kitapçıkları çocuklarımıza ve gençlerimize yönelik birçok alanda dağıtmaktayız.
  10. Farklı ülkelerden katılımcıların iştirak edeceği Dünya’nın ve Ülkemizin en kapsamlı Foto Safari Organizasyonunu Eylül 2021 de başlattık. İlerleyen yıllarda geleneksel olarak tekrarlanacak olan bu çalışmamız, ülke tanıtımında kullanılacak birçok görsel materyalin elde edilmesine büyük katkı sağlayacaktır.

 

  1. TUTAP Cumhurbaşkanlığımızın katkı ve destekleri ile 2022 yılında birçok kurum ve kuruluşlarla ile işbirliği yaparak çok önemli bir proje hazırlamaktadır. Farklı üniversitelerden belirlenen konunun uzmanı 20 Akademisyenin danışma kurulunda yer alarak katkıda bulunacağı proje, Ülkemizdeki Dünya Miras alanlarımızın korunması, uluslararası alanda tanıtılması, iklim değişikliğinin zararlarından etkilenmemesi ve üniversite öğrencilerimizin donatılması konularını içermektedir.
  2. Tarihe ışık tutan 4 adet belgesel hazırladık.
  3. www.howturkey.com internet sitemizi de 2020 yılında hizmete açarak, Dünya miras alanlarımızın tamamını detaylı olarak tanıtıyoruz.

 

Türkiye Tanıtma Platformu TUTAP, Sahip olduğu birikim ve donanımla, Ülkemize daha fazla hizmet etmenin onuru ile yoluna devam etmektedir. Türkiye sevdasına bir yürekte siz katın sloganımız ile tüm halkımızı Türkiye’mizin tanıtımında yer almaya davet ediyoruz.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Dev kruvaziyer gemisi 'Costa Venezia' Galataport İstanbul'a yanaştıÖnceki Haber

Dev kruvaziyer gemisi 'Costa Venezia' Ga...

Hisarcıklıoğlu'ndan Çetin Ay'a tebrikSonraki Haber

Hisarcıklıoğlu'ndan Çetin Ay'a tebrik

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar