WISTA TÜRKİYE BAŞKANI ATASOY: DENİZCİLİK SEKTÖRÜNDE KARA ÜZERİNE DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜYÜZ

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
WISTA TÜRKİYE BAŞKANI ATASOY: DENİZCİLİK SEKTÖRÜNDE KARA ÜZERİNE DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜYÜZ
Abone ol
Türk denizcilik sektörünün tek kadın kuruluşu olan WISTA Türkiye, Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Oy birliği ile gerçekleşen seçimlerde Suzan Atasoy yeni başkan olarak seçildi.

Atasoy Grup Denizcilik Yönetim Kurulu üyesi ve WISTA Türkiye Başkanı Suzan Atasoy, Euronews34 İngiltere Genel Yayın Koordinatörü İsmail Karakaş ve Televizyon Programcısı Sümer Taşkıran’ın sorularını yanıtladı. 

Karakaş, WISTA Türkiye Başkanı Suzan Atasoy’un duygularını öğrenmek üzere mikrofon uzattı. Atasoy: “ Beni destekleyen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Göreve kim gelirse gelsin biz kendimizi bir bütün olarak görüyoruz. Aynı disiplin, heyecan ve özveriyle çalışmaya devam ediyoruz. Bu süreçte varolan çalışmalara ek olarak yeni eğitimler yeni seminerlerle denizcilik mesleğine gönül vermiş insanlarımıza ve gençlerimize destek olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Euronews34 Gündem Özel programına katılarak Moderatör Sümer TAŞKIRAN’nın sorularını yanıtlayan Atasoy, denizcilik mesleğinin 3. nesil olarak aileden gelen mesleği sürdürme sevdası şeklinde tanımladı. WISTA Türkiye Başkanı Suzan Atasoy: “Ataerkil bir meslek olmasına ve mesleğin zorluklarına rağmen yaklaşık 25 senedir bu mesleği yürütmekteyim. Tüm zorluklara, strese rağmen işimi çok seviyorum ve memnunum. Denizcilik mesleği hem dinamik hem de sürekli hayatın içinde değişime şişe sahip bir meslek dalı. Mesleğin sınır tanımaması heyacan verici bir durum. Zorlukların yanı sıra sanatsal güzellikleri de elbette mevcut” şeklinde konuştu. 

WISTA Türkiye Derneğinin kurulmasından amacın denizde ve karada denizcilik mesleğini icra eden kadınların Network ağını ve bu çerçevede iş birliği yapmalarını sağlamak, ve güçlendirmek olduğunu sözlerine ekleyen Atasoy, yaklaşık 50 yıl önce ilk olarak İngiltere kurulan WISTA Derneğinin ulusalararası bir dernek olduğunu, sonrasında 55 ülke kendi içerisinde WISTA derneğini oluşturduğu bilgisini aktardı. 

ATASOY: “ Derneğimiz tüzüğünde ayırım gözetmeksizin hem kadın hem de erkek üyelerimiz mevcut. Sektör için kâr amacı gütmeyen doğru zamanda doğru kişileri birbiriyle buluşturma gayreti içerisinde olarak ücretsiz eğitim seminerleri ve konferanslar vermekteyiz. Şöyle bir ironi var. Biz sahada denizci kadınların gününü çok göremesek de karada dünyada üst sıralardayız. Türkiye, Sektörel anlamda denizcilik şirketi sahibi ve yönetici olarak dünyada ilk üç ülke içindeyiz” ifadelerine yer vererek ülkemizde bu gururu yaşatmanın sevincini paylaştı.

Özel Haber: İsmail Karakaş

Moderatör: Sümer TAŞKIRAN 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
WISTA Türkiye'de yeni yönetim belirlendiÖnceki Haber

WISTA Türkiye'de yeni yönetim belirlendi

Zafere giden yol sandıklara sahip çıkmaktan geçiyor!Sonraki Haber

Zafere giden yol sandıklara sahip çıkmak...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar