WISTA Türkiye'de yeni yönetim belirlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Türk denizcilik sektörünün tek kadın kuruluşu olan WISTA Türkiye, Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi. Oy birliği ile gerçekleşen seçimlerde Suzan Atasoy yeni başkan olarak seçildi.

WISTA Genel Kurulu’nun açılış konuşmasını görevi yeni yönetim kuruluna devreden Başkan Nazlı Selek yaptı. WISTA International Yönetim Kurulu’ndaki görevinin sürdüğünü ve doğal olarak WISTA Türkiye ile çalışmalara devam edeceğini belirten Selek, Genel Kurul’da tüzükte gelişen ihtiyaçlar ve diğer derneklerden edinilen faydalı uygulamalara uygun olarak bazı ilaveler ve değişiklikler belirlendiği ve bunun da oylanacağını söyledi. Selek, yeni tüzüğe göre yönetim kurulunun 7 kişi olacağı ve adayların en az 3 yıl WISTA Türkiye üyesi olmaları zorunluluğu getirildiğini aktardı.

Nazlı Selek: Çok güzel 3 yıl geçirdik

Konuşmasında yönetim süresi boyunca yapılan faaliyetlere işaret eden Selek, görev sürelerinin 2 yıla yakın kısmının pandemiye denk geldiğini ve mevcut yönetim kurulunun yapılabilecek maksimum gayreti gösterdiğini aktardı. 8 Mart 2019 yılında gerçekleşen WISTA Türkiye Geleneksel Gala Yemeği ve diğer yapılan tüm etkinliklerde elde edilen tüm gelirlerin burs olarak denizci kız öğrencilere dağıtıldığını belirten Selek, bunun yanı sıra deniz görmeyen çocukları 23 Nisan’da İstanbul’a getirip denizle buluşturma, eğitim gemisiyle gezi düzenleme, online resim sergisi, seminerler ve denizcilik STK’larıyla ortak etkinlikler, düzenleme şeklinde 2022’ye kadar bir dizi çalışmaya imza attıklarını kaydetti. WISTA üyelerinin kurumu temsilen ulusal ve uluslararası birçok etkinliğe katılarak temsil ettiğini de aktaran Selek, Ege Bölgesi’ndeki orman yangınlarında mağdur olanlara çok kısa süre içinde 2 tır yardım gönderildiğini söyledi. WISTA yönetimi kurulu ve başkanı olarak çok güzel bir 3 yıl geçirdiklerini ifade eden Selek, “Pandemiye rağmen irtibatı koparmamış olmamızdan dolayı çok memnunum. Asil veya yedek, birlikte çalıştığımız bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Böyle bir destek çok güzel. İnanıyorum ki bundan sonraki yönetim dönemlerinde daha da güzellerine imza atılacak” dedi.

Suzan Atasoy: Görevimi en iyi şekilde yerine getireceğim

Seçimin ardından konuşan WISTA Türkiye Yeni Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Atasoy, WISTA Türkiye’nin kuruluşundan bu yana fiilen görev almaya çalıştığını aktararak, “Ben değil ‘biz’ düşüncesiyle bir bütün olarak ele aldım. Ki bu seçim de bunu gösterdi. Emeklerin karşılık bulduğunu, dostane ve güle oynaya bir seçim olmasından da ne ‘biz’ olmayı başardığımız anlaşılıyor. WISTA Türkiye olarak yavaş yavaş büyüdük ama çok güzel şeyler yaparak büyüdük. Bir aile olduk. Bu yeni dönemde daha da güzel şeylere imza atacağımıza inanıyorum. Çünkü aramızda çok genç yeni üyelerimiz var. Yeni bir dinamizm ve yeni fikirlerle gelişip hep birlikte büyüyeceğiz. Bizler geçiciyiz, köprüyüz. Yeni arkadaşlarımıza mentörlük edip derneği daha iyi bir şekilde onlara bırakabilmek ve yol göstermek için köprü oluyoruz. Genç arkadaşlarımdan çok umutluyum. Görevimi de en iyi şekilde yerine getirip aldığım gibi devredeceğim” diye konuştu.

Atasoy Grup Denizcilik Yönetim Kurulu üyesi ve WISTA Türkiye Başkanı Suzan Atasoy, Euronews34 İngiltere genel yayın koordinatörü İsmail Karakaş ve Tv programcısı Sümer Taşkıran'ın sorularını yanıtladı.
www.euro34.com

 

WISTA Türkiye Yeni Yönetim Kurulu

Başkan: Suzan Atasoy,

Yönetim Kurulu Üyeleri: Aysu Gürgan, İlknur Elbana, Ayşegül Görür, Burcu Berrak, Elif Kısabacak, Seden Öztorun Çarklar

Denetleme Kurulu Asil

Halime Can, Ebru Şenkaya, Gülsüm Karcı,

Denetleme Kurulu Yedek

Sim Gülle, Neslihan Toprak, Güzide Er


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kapalıçarşı, Erbakan'ı bağrına bastıÖnceki Haber

Kapalıçarşı, Erbakan'ı bağrına bastı

WISTA TÜRKİYE BAŞKANI ATASOY: DENİZCİLİK SEKTÖRÜNDE KARA ÜZERİNE DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜYÜZSonraki Haber

WISTA TÜRKİYE BAŞKANI ATASOY: DENİZCİLİK...

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar